Träna med din greyhound inför tävling

Du kan inte förvänta dig att din greyhound ska vara redo att prestera optimalt efter månader av inaktivitet. Din hund måste liksom du själv träna på regelbunden basis för att den ska må bra. Vardagsmotion räcker inte heller när du vill förbereda din hund inför ett race där den ska kunna hålla mycket höSPNEWS_0001_iStock_000011565585_Large-1040x693g fart under en sträcka som är mellan 300-1000 meter lång. Även om greyhounden är skapad för att springa fort och långt måste du helt enkelt träna din hund innan dess att den är redo för ett race.

Vardagsträning är en central del av träningen och du bör motionera din hund varje dag. Du kan träna den genom att springa med den eller ta långpromenader i skog och mark. Det är viktigt att din hund får hålla sig i form under hela året även om man drar ned på träningen emellanåt och går ned i varv. När du vill träna din hund specifikt inför ett race är det fantastiskt att cykla med den. Det kräver inte lika mycket av dig och både du och hunden kan komma upp i en hög fart. Samtidigt tycker många hundar att det är väldigt roligt. Om du har möjlighet bör du låta hunden springa fritt i skogen under de säsonger det är lämpligt. Genom att röra sig i terräng kommer din hund få en annan typ av träning än den träning den får på asfalt.

Du kommer inte att kunna förbereda din hund på konkurrensen och den press som kan uppstå när den väl står där på banan med fem andra hundar nära sig. Det du kan göra är att träna din hund så pass att den blir van vid hundmöten och inte bryr sig nämnvärt om de andra hundarna. Då kommer den att kunna fokusera till fullo på den elektriska kaninen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *