Kläder till greyhounds

Hur länge hunden än har varit domesticerad av människan och hur länge greyhounden än har funnits i Sverige har detta inte påverkat hundens päls nämnvärt och den är därför mycket dåligt utrustad för det svenska klimatet. Många Greyhounds har knappt någon päls alls och är dessutom små och smala i kroppsformen vilket gör att de lätt fryser. Det är därför viktigt att man hjälper till att aItalian_Greyhound_Steinlage_headnpassa hunden för det svenska klimatet, det enklaste sättet att göra detta är givetvis att klä på hunden utefter det väder som är.

Du bör även ha i åtanke att du behöver klä på din Greyhound när det regnar ute, pälsen är mycket dålig på att stöta bort så väl vatten som snö och därav är det kläder efter väder som gäller. Däremot har hundens päls ett mycket gott skydd mot solen, du bör dock ha i åtanke att den kan bränna sig och därför bör du smörja in den med solskydd under extremt varma dagar eller om ni ska vara utomhus länge. Det finns mängder med kläder som är passande för Greyhound, väldigt mycket funktionsplagg som är skapade just för sitt syfte och inte för det estetiska. Därefter finns det kläder som endast är till för att din hund ska se rolig, söt eller piffig ut.

Givetvis finns det även kläder som kombinerar både och, om du tycker att det är tråkigt med funktionsplagg så kan detta vara en lösning för dig. Många Greyhounds tycker om att ha kläder på sig då de annars lätt fryser. Ha även i åtanke att under vintern är det klokt att sätta på Greyhounds skor eller tasskydd. En hund som fryser skadar sig lättare och får ont i lederna, om du inte tar hand om din hund och ser till att den har rätt temperatur blir den lätt skadad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *