Hur går ett lopp till?

I ett lopp så är det alltid sex hundar som tävlar, varken fler eller färre. Innan dess att man börjar racet så har man satt odds på de olika hundarna utifrån hur deras historia ser ut, vilka handikapp de har, vem som är ägare, vem som tränar hunden, underlaget och mycket mer. Man kan betta på hunden långt innan dess att racet är, men man kan även betta på rörliga odds precis innan hundkapplöpningen. Dessa baseras på hur de olika spelarna har satsat och om många spelare har satsat på en hund så kommer den att få lägre odds. Det vill säga, högre sannolikhet att just den hunden kommer atCxdV_riXUAAxSq6t vinna. Det är vanligt att de olika oddsen inte skiljer sig allt för mycket och därav kan man gott och väl satsa i förtid.

När det börjar närma sig racet så placeras hundarna i boxar på hundkapplöpningsbanan och framför dem har de en elektrisk hare. Denna hare ska efterlikna en riktig hare så mycket som möjligt och tanken är att hundarnas jaktinstinkt ska gå igång och därav ska de jaga haren när den rör sig fram över banan. När loppet startar ska hundarna så fort som möjligt ta sig ut ur bossen och även så fort som möjligt komma upp i så hög fart som möjligt. De ska även klara av att hålla den under hela banan för att de ska ha en chans att komma först. Banorna är i regel mellan 100 till 780 meter långa. Som regel är de flesta banor minst 280 meter långa.

Det är mycket spännande att vara på plats under hundkapplöpning och om du inte har varit med om det förut så är detta någonting som du behöver testa på, speciellt om du gillar betting på olika sporter. Hundkapplöpning är sporten där vad som helst kan hända.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *