Hundfoder för tävlingshundar

Det är extremt viktigt att man ser till att hunden mår bra, detta gäller givetvis oavsett om den tävlar eller inte, men om hunden tävlar är det extra viktigt att man ser till att den får i sig allt det den behöver. Om din hund inte får i sig allt det den behöver är det lättare hänt att den skadar sig, blir sjuk, eller inte orkar prestera optimalt. Därför är det ditt ansvar som hundägare att se till att denredmills-greyhounds får i sig vitaminer, mineraler, protein och kolhydrater. När man tittar på hundfoder så är det vanligt att de innehåller väldigt mycket spannmål.

Spannmål är utfyllnad och gör egentligen ingenting för din hund förutom att den blir mätt. Därför är detta någonting som du i högsta grad bör undvika. Protein är otroligt viktigt för att din hund ska kunna bygga muskler och det är det som bör vara din hunds huvudkost. Många väljer att ge sina hundar så naturlig kost som möjligt, till exempel köttfärs istället för hundfoder. Detta mår de bättre av. Du bör dock komma ihåg att din hund en individ, därför är det bästa du kan göra för att se till att den får i sig allt det den behöver att ta med den till en veterinär och låta den bedöma hundens mående samt ta reda på om den har några brister.

Genom att ge din hund en allsidig kost som är så naturlig som möjligt kommer du att få en hund som är både frisk och stark samt villig att arbeta. Det är även viktigt att din hund äter rätt mängd, om din hund tränar mycket behöver den äta mer. Liksom människor som tränar mer behöver äta mer. Det är även viktigt att du låter din hund återhämta sig. Ett foder med hög fetthalt och hög proteinhalt kommer du långt med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *